Lezing Karlijn de Wild, bouwhistoricus en restauratie-architect, over recente restauratie Utrechtse Domtoren
06 jun
Op dinsdag 11 juni geeft Karlijn de Wild, bouwhistoricus en restauratie-architect, voor de KKN een lezing over de Domtoren van Utrecht en diens recente restauratie.
Restauratie
“Ons werk is vrijwel onzichtbaar,” zegt Karlijn over het restauratieproject van de Domtoren, “en dat is het mooiste compliment dat we kunnen krijgen.” De toren staat al enkele jaren gehuld in steigers.
Tussen 2020 en 2024 wordt “Utrechts’ liefste” verborgen voor het publiek grondig gerestaureerd. Nu de restauratie bijna zijn einde nadert en de torensteigers langzaamaan zakken, komen de resultaten van jarenlang onderzoek en hoogwaardige restauratie tevoorschijn.
Deze lezing zal een tipje van de sluier lichten over wat er in de afgelopen vier jaar is gedaan aan de hoogste kerktoren van Nederland. Er lijkt niet veel te zijn veranderd, maar is dat ook zo? En wat zegt dat over het restauratiewerk?
Karlijn de Wild is bouwhistoricus en restauratie-architect. Ze studeerde af als architect aan de Technische Universiteit Eindhoven, en specialiseerde zich verder in architectuurgeschiedenis en bouwhistorie op de Universiteit Utrecht.
Praktische informatie:
Datum: dinsdag 11 juni 2024
19.30 – 20:30 Lezing en vragen na afloop
Aanmelden: u kunt zich via www.ru.nl/kkn aanmelden voor het bijwonen van de lezing.
Locatie: Maria Montessori gebouw, lokaal 02.130, Thomas van Aquinostraat 4, 6525 GD Nijmegen.
Entree:
Normaal: 5 euro
Medewerkers Radboud Universiteit/Radboud UMC en Alumni Benefits Card-houders: 3 euro (op vertoon van medewerkerspas of Alumni Benefits Card)
Studenten en scholieren: gratis (op vertoon studenten- of scholierenkaart)
Strippenkaart: op vertoon van strippenkaart (meer informatie over de aanschaf van een strippenkaart vindt u op onze website)
U kunt alleen contant betalen.
De Kunsthistorische Kring Nijmegen organiseert lezingen waarin het kunstwetenschappelijk onderzoek aan de Radboud Universiteit, het kunsthistorisch en archeologisch erfgoed van de regio Nijmegen en nationaal actueel onderzoek centraal staan. Deze kring is een samenwerkingsverband tussen de opleiding Kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit, haar studievereniging OSK en het tijdschrift Desipientia.