Logo VNK

menu

Vacatures

VNK zoekt een penningmeester (onbezoldigd)

Ben jij een kunst- of architectuurhistoricus die zich graag wil inzetten voor onze fantastische beroepsvereniging? Heb je ervaring met het bijhouden van een financiële administratie of wil je daar meer over leren? Dan zoeken we jou!

In verband met het verstrijken van de twee zittingstermijnen van de huidige penningmeester, is er voor deze functie een vacature ontstaan in het VNK-bestuur. Startdatum vanaf 1 januari 2025.

Over de VNK

De VNK (Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici) is een actieve beroepsvereniging voor kunst- en architectuurhistorici in Nederland. Met circa 950 leden vormen we een enthousiaste vereniging die zich inzet voor kunst- en architectuurhistorici in alle deelterreinen van het vakgebied. We hebben tot doel om kunst- en architectuurhistorici met elkaar in contact te brengen, kennisuitwisseling en vakinhoudelijke discussie te faciliteren en advies te geven over vak gerelateerde kwesties. Daartoe organiseert de VNK verschillende activiteiten voor haar leden, zoals de jaarlijkse Kunsthistorische Dag, workshops en netwerkborrels.

Ook zet de VNK zich sterk in voor het kunsthistorisch onderwijs en onderzoek. Zo stimuleren we bijvoorbeeld de wetenschapsbeoefening met het uitreiken van onze kunsthistorische prijzen, de Karel van Manderprijs en de Jan van Gelderprijs. We streven ernaar het belang van ons vak uit te dragen naar een zo breed mogelijk publiek.

Het bestuur van de VNK bestaat momenteel uit 8 personen: het dagelijks bestuur (voorzitter, secretaris en penningmeester), de voorzitter van Jong VNK en vier algemene bestuursleden. Het huidige bestuur vormt een enthousiast team dat wordt ondersteund door een externe medewerker communicatie en publiciteit.

Werkzaamheden

Onder jouw verantwoordelijkheden vallen het bijhouden van de financiële administratie, het factureren van de contributies, het opstellen van de jaarbegroting en het samenstellen van de jaarrekening. Als bestuurslid denk je bovendien mee over de koers van de VNK en VNK-gerelateerde kwesties. Je participeert in de bestuursvergaderingen: het bestuur vergadert ca. 5 x per jaar, incl. de jaarlijkse ALV.

Dit breng je mee

  • afgeronde universitaire studie kunst-of architectuurgeschiedenis
  • ervaring of affiniteit met financieel administratieve processen
  • je bent zorgvuldig, accuraat en georganiseerd
  • je kunt goed zelfstandig en in teamverband werken
  • je werkt graag samen, bent communicatief vaardig en hebt een proactieve houding

 

Wat bieden wij jou?

  • de kans om deel uit te maken van een enthousiast VNK bestuur en bij te dragen aan de verdere professionalisering van de vereniging
  • de mogelijkheid om je financieel-zakelijk verder te ontwikkelen.
  • De functie is onbezoldigd.

 

Solliciteren naar deze functie?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marion van der Marel, penningmeester (penningmeester@kunsthistorici.nl). Wij verzoeken je te solliciteren vóór 15 oktober 2024. Je kunt je sollicitatie met motivatie en curriculum vitae per e-mail sturen naar secretaris@kunsthistorici.nl.
 

Het VNK-bestuur streeft ernaar inclusie en diversiteit binnen de organisatie te bevorderen. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Andy Warhol, Dollar Sign, 1981 The Andy Warhol Museum, Pittsburgh Andy Warhol, Dollar Sign, 1981 The Andy Warhol Museum, Pittsburgh