Logo VNK

menu

Kunsthistorische prijzen

Gijselaar-Hintzenfondsprijs uitgereikt aan De Kunstmeisjes

De Gijselaar-Hintzenfondsprijs werd uitgereikt aan De Kunstmeisjes tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VNK

In het Van Gogh Museum namen Nathalie Maciesza, Mirjam Kooiman en Renee Schuiten-Kniepstra de Gijselaar-Hintzenfondsprijs in ontvangst. Ze gaven aan het een enorme eer te vinden, die ze delen met de andere redactieleden.

Heldere taal

Een kleine greep uit het juryrapport: ‘Het is bewonderenswaardig hoe goed en leesbaar de teksten zijn. Geen wollige, nietszeggende of te abstracte woorden, geen jargon maar begrijpelijk, raak en helder taalgebruik. Uitermate geschikt als je je eerste stappen in de kunstwereld zet, maar net zo comfortabel voor degenen die al vele kilometers hebben afgelegd. Het is bewijs van de hoge kwaliteit.’

Breed publiek

De Gijselaar-Hintzenfondsprijs wordt uitgereikt aan een persoon of instantie, die middels boeken, artikelen of andere media de kennis van en het enthousiasme voor de kunsten heeft aangewakkerd bij een breed publiek.

Met veel plezier kent het bestuur van het De Gijselaar-Hintzenfonds de De Gijselaar-Hintzenprijs toe aan De Kunstmeisjes. Daarbij brengen de bestuursleden graag ook de oprichters van het fonds in herinnering: Theodora Clementine de Gijselaar en Johanna Dorina Hintzen, eigenlijk Kunstmeisjes avant la lettre.

Deze prijs is slechts één van de manieren waarop het De Gijselaar-Hintzenfonds schrijvers, makers, musea en andere instellingen financieel ondersteunt. Heb je een project waar je subsidie voor nodig hebt, kijk dan vooral op hun website of je in aanmerking komt.

Lees het volledige juryrapport hier.

De Kunstmeisjes Nathalie Maciesza, Mirjam Kooiman en Renee Schuiten-Kniepstra nemen de Gijselaar-Hintzenfondsprijs in ontvangst De Kunstmeisjes Nathalie Maciesza, Mirjam Kooiman en Renee Schuiten-Kniepstra nemen de Gijselaar-Hintzenfondsprijs in ontvangst