Logo VNK

menu

Bestuur

Aankondiging: nieuwe VNK-voorzitter en nieuwe bestuursleden geïnstalleerd

Op onze Algemene Ledenvergadering, dit keer in het Van Gogh Museum, is het VNK-bestuur uitgebreid met een nieuwe voorzitter en twee bestuursleden. Ook tot het bestuur van jongerentak Jong VNK zijn twee nieuwe bestuursleden toegetreden.

Voorzitter
We zijn verheugd dat Annemarie den Dekker is benoemd tot bestuurslid en dat zij het voorzitterschap op zich neemt. Hiermee treedt ze in de voetsporen van Lidewij de Koekkoek, die 1 januari jl. stopte. In de tussentijd heeft penningmeester Marion van der Marel als voorzitter ad-interim opgetreden. Onze nieuwe voorzitter Annemarie den Dekker is kunsthistoricus en werkt in het dagelijks leven als directeur-bestuurder van Rijksmuseum Muiderslot.

Bestuur
Ook heten we Johan de Haan welkom als bestuurslid Algemeen. Hij is werkzaam als senior inspecteur Erfgoed bij Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering zwaaide ook Bram Donders af als voorzitter van Jong VNK en tevens VNK-bestuurslid. Hij behoorde tot de founding fathers, die in 2021 Jong VNK hebben opgericht en was afgelopen jaren in zijn rol als Jong VNK voorzitter een inspirator en drijvende kracht.

Jong VNK

Wij zijn blij dat Roísín Douglas het voorzitterschap van Jong VNK nu overneemt en in die rol ook toetreedt tot het VNK-bestuur. Roísín is werkzaam als zelfstandig kunsthistoricus. Daarnaast wordt het bestuur van Jong VNK uitgebreid met twee nieuwe bestuursleden: Lieke van Rooij en Annabel Eagles.

Meer over het VNK bestuur lees je hier.

Wij heten de nieuwe bestuursleden van harte welkom en kijken uit naar een fijne samenwerking!

Daarnaast bedanken we alle afzwaaiende bestuursleden - naast Lidewij de Koekkoek en Bram Donders ook nog Marie Baarspul, Mascha van Damme en Lisanne Bedaux - voor hun deskundigheid, inzet en enthousiasme!

VNK-bestuur (v.l.n.r.): Annemarie den Dekker, Roísín Douglas, Suzie Hermán, Anna Koldeweij, Esther van der Hoorn, Lisette Luijkx, Marion van der Marel en Johan de Haan VNK-bestuur (v.l.n.r.): Annemarie den Dekker, Roísín Douglas, Suzie Hermán, Anna Koldeweij, Esther van der Hoorn, Lisette Luijkx, Marion van der Marel en Johan de Haan